180109_the-only-way-is-up_def_beeld_cc_v2-02-1-d785f674c13940651691e32ccc02c787-detail-s

‘We are going to be friends forever,’ zweert een kinderstemmetje op hoge toon, en al snel wordt duidelijk dat het leven niet altijd loopt volgens kinderwens. In de voorstelling The Only Way Is Up spelen Boris Van Severen en Jonas Vermeulen met dit gegeven en andere herkenbare levenslessen, en verpakken ze alles in een funky jasje van technobeats met catchy uitspraken.

In hun tweede voorstelling schetsen Van Severen en Vermeulen, aka een duo dynamische dj’s, vier herkenbare personages in verschillende fases van hun leven. Dat doen ze door te spelen met neontekeningen op de achtergrond en pittige Engelstalige uitspraken in het rond te zwieren op een krachtige beat. De duidelijke neerzetting van de verschillende personages en het evenwicht tussen zelfreflectie en dialoog zorgen er al snel voor dat je opgeslorpt wordt door een verhaal dat precies wel linken met je eigen verhaal heeft. The Only Way Is Up is in eerste plaats een verhaal over het leven en over jezelf, ongeacht je leeftijd of geslacht. Jonge tienermeisjes kunnen evenveel zinvolle elementen ontdekken als 60-jarige mannen.

Het met neonborden gevulde decor, ontworpen door Sarah Yu Zeebroek, ondersteunt de sfeer van de muziek en het plot, maar maakt meteen ook heel wat verhaalelementen duidelijk. Steeds opnieuw lijken eindeloze combinaties tussen de figuren mogelijk. Dankzij de humoristische teksten en aanstekelijke beat, worden moeilijke levensgebeurtenissen op een draaglijke manier vertaald. Zo zetten de twee vurige dj’s je al snel voor twee uitdagingen: jezelf situeren binnen het verhaal en je eigen leven, maar ook om stil te blijven zitten op je stoel, alhoewel die tweede misschien niet echt noodzakelijk is. ‘The only place’ van deze voorstelling is inderdaad ‘up’.

Wie interesse heeft om te reizen naar dit uniek universum, kan op de website van Campo nog heel wat geschikte momenten vinden.

The Only Way Is Up was op dinsdag 9 januari te zien in De Spil.

 

Advertenties