Voor wie nog meer festivalsfeer wil na Rock Werchter of er niet bij kon zijn, kan Pukkelpop zorgen voor de nodige behoeftes. Ook dit jaar is Kiewit de place to be voor muziek en sfeer in combinatie met een bekertje halflauw bier. Op de affiche van Pukkelpop ontbreekt het niet aan grote namen, maar er zijn ook heel wat minder bekende pareltjes die de weide zullen proberen te betoveren of in vuur en vlam zetten. Speciaal voor jou ging Spotnik op zoek naar die verborgen en andere pareltjes en zette ze op een rijtje.

Woensdag

Woensdagavond is enkel toegankelijk voor mensen met een combi-ticket die hun tent al willen installeren voor het echte festival losbarst, maar dat wilt niet zeggen dat er die avond al geen feestje gebouwd kan worden. Met deze namen komt dat zeker in orde!

1) Kenji Minogue

Electropop in combinatie met absurde West-Vlaamse hiphop? Heerlijk fout!

2) Delv!s

Delv!s is een getalenteerde artiest van wie we ongetwijfeld nog veel zullen horen. Pukkelpop is het geknipte moment om hem live te zien voor iedereen die hem al kent.

3) Kraantje Pappie

Kraantje Pappie weet er altijd sfeer in te brengen. Daaraan hoeven we geen woorden meer vuil te maken…

Ook de moeite: shaken op Laston & Geo of rappen met Boef.

Donderdag

1) Girls in Hawaii

Deze Belgische indie-rockband weet hoe ze met muziek mensen kunnen betoveren. Duik zeker mee in hun fantastisch wereldje!

2) Editors

Ook Britse indie-rock is à volonté aanwezig met de Editors. En dat in combinatie met een aanstekend tempo.

3) Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers ken je misschien wel van hun nummer Fade Away. Nu hun nieuwe album Exhale, dat vol goede nummers staat, uit is, belooft hun optreden zeker de moeite te zijn!

4) PJ Harvey

Deze Britse singer-songwriter houdt van een tikkeltje anders. Ze weet als geen ander wereldse problemen te verwerken in aanstekelijke nummers.

Ook de moeite: in zwijm vallen bij Ryan Adams, om vervolgens in extase te dansen op The XX.

Vrijdag

1) Felix Pallas

Simon Nuytten ken je ongetwijfeld van Bazart, maar ook met zijn eigen groep Felix Pallas kan je hem aan het werk zien. Zeker de moeite, als je het ons vraagt!

2) The Flaming Lips

De Amerikaanse band The Flaming Lips kan met grappige deuntjes en teksten enerzijds en dramatische songs anderzijds zorgen voor muziek die zich in het oor blijft nestelen.

3) Black Lips

Moet er nog garage-punk zijn? Dan kan dat bij de Black Lips!

4) Tamino

Tamino is de winnaar van De Nieuwe Lichting 2017 en ongelofelijk goed live. Zijn nummers zorgen voor instant kippenvel.

Ook de moeite: London Grammar, Walking on Cars, Bastille, George Ezra, Elbow… Aan goede namen ontbreekt het niet op vrijdag.

Zaterdag

1) First Aid Kit

First Aid Kit bestaat uit Klara en Johanna Söderberg, twee Zweedse zussen die met hun folkachtige muziek en tweestemmigheid ongelooflijk mooie nummers creëren. Neem zeker een kijkje, maar houd een plaatsje vooraan vrij voor mij aub.

2) At The Drive In

Nood aan een goeie portie rock? Marquee is the place to be en At The Drive In zal u dienen.

3) The Van Jets

Nooit goede artiesten rond de middag? Toch wel! The Van Jets zetten om 12u35 de Main Stage in vuur en vlam.

4) Moose Blood

Ook voor liefhebbers van poppunk is er goed nieuws: Moose Blood.

Ook de moeite: Dansen op banjo’s van Mumford and Sons, een traantje wegpinken bij Bear’s Den, je innerlijke gangster loslaten op Broederliefde en een laatste keer alles geven op Flume.

Tot op de wei?